Dogodki, 07 May 2016

Hud pes

Opozorilo pred napadom psa

 

        

Ljudje se tožimo, ker želimo, da lastno krivdo, ker smo stopili na tuje dvorišče in nas napade hišni pes čuvaj prevaliti na lastnika. Za svojo varnost je dolžan poskrbeti vsak posameznik. Neznanim ljudem psi čuvaji zagotovo ne bodo dovolili vstopiti na njegovo dvorišče.

      

Še preden stopimo na tuje dvorišče, se moramo vprašati, le kdo drug, kot pes čuvaj bi nekje bogu za hrbtom ali v samotni hiši varoval premoženje? Pes že od nekdaj živi z ljudmi pri ali v hiši, da varuje lastnino in opozarja na nevarnost. To bi moral vedeti vsak posameznik in se zavedati, da ljudje nimajo psov samo za razstave in za hranjenje. Novodobni varovalni sistemi se ne morejo primerjati s psi, še posebno zaradi njihovega zelo dobrega sluha in vonja. Tega se vedno bolj zavedajo policisti, saj jih spremlja vse več psov. 

       
Nekateri si resnično želijo, da bi to navado iztrebili. Seveda bi se s tem še bolj izpostavili številnim nevarnostim prevarantov, zmikavtov, roparjev. Dolžnost vsakega lastnika je, da morebitnega obiskovalca z opozorilno tablico opozori na nevarnost, ki mu lahko preti.

I.K.