Dogodki, 20 January 2016

Dnevi LEGO® kock v EUROPARKU

Igranje ni namenjeno le preganjanju dolgčasa, ampak to za otroka pomeni priložnost za učenje in spodbujanje razvoja.

 

Slika 1 - V Europark je prispel največji LEGO® festival pri nas

Igrača, ki privabi nasmeh na obraze otrok in odraslih. Igrača LEGO®, motivira in razvija otroško domišljijo na čim bolj ustvarjalen način in otroke spodbuja k sistematičnemu razmišljanju. V igri z LEGO® kockami otroci razvijajo svojo ustvarjalnost, usmerjenost k reševanju težav, koordinacijo, razmišljanje, učenje, inženirsko žilico, razum in logiko.

Slika 2 - Na ogled je več kot 19 zanimivih LEGO® skulptur

Težko najdemo junaka, ki ne bi bil ljubitelj LEGO® kock. Obožujejo jih najmlajši, radi jih sestavljamo tudi odrasli. V veselje malih in velikih navdušencev prihaja v Maribor največji festival LEGO® doslej.

Slika 3 - Več kot 100 kilogramov težka Babuška

Med 21. in 31. januarjem bo v Europarku na ogled razstava več kot 19 dokončno sestavljenih kipov, ki so skupaj težje od ene tone. Med junaki iz živalskega, filmskega in fantazijskega sveta vas bodo pozdravili Chima Croco in Chima Lion, Woody iz zgodbe Toy Story, junaki iz filmske sage Vojna zvezd, 110 kilogramov težka medvedka in legendarna Strela McQueen - nekateri celo v naravnih velikostih.

Slika 4 - Največji LEGO® festival pri nas si je v Europarku že ogledal tudi simpatični štajerski pevec in plesalec Sebastian

V okviru LEGO® festivala se bodo odvile številne igralnice in nagradne igre, na voljo pa bo tudi »bazen« s sto tisočimi kockami za sestavljanje.

Slika 5 - Center managerka Europarka Simona Mandl je navdušena nad največjim LEGO® festivalom pri nas

Veste, da je bilo v vseh teh letih izdelanih približno 700 milijard LEGO® elementov? In, da, če bi vse LEGO® kocke, izdelane leta 2013, postavili v vrsto, bi z njimi obkrožili Zemljo več kot 20-krat? Glede na to, da je bilo vsega skupaj proizvedenih več kot 5 milijard LEGO® figuric, so to pravzaprav največja skupina »prebivalcev« na svetu, vsak prebivalec Zemlje pa ima v povprečju 94 kock LEGO®.

Slika 6 - Vodja marketinga Petra Romih v družbi pevca Sebastiana

 Razlogov, da se nam pridružite na LEGO® festivalu, je torej več kot dovolj. Starši imajo pri igri prav tako pomembno vlogo, saj nastopajo kot spodbujevalci, predvsem pa, da kot soigralci svojim otrokom predstavijo, kaj se na štajerskem tokrat dogaja in mi vas z veseljem pričakujemo.

 IP PR

Marketinške in PR storitve

Mesarska c. 22, 1000 Ljubljana
Pisarna: Kladežna ulica 10, 1000 Ljubljana